Vepřové žebírko se šunkou a vejcem

Ingredience


Pepř černý mletý 1 g
Sůl 30 g
Šunka dušená 200 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 400 g
Vepřová pečeně 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
  2. Žebírka na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
  3. Na zbylém výpeku ze žebírek opečeme plátek šunky a zároveň v tvořítku vytřeném trochou tuku připravujeme sázená vejce.
  4. Nakonec žebírka přelijeme výpekem, ozdobíme opečenou šunkou, sázené vejce položíme navrch a ihned podáváme.