Vepřové žebírko se šunkou a vejcem
Ingredience
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Šunka dušená |
200 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
400 g |
Vepřová pečeně |
1500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
- Žebírka na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
- Na zbylém výpeku ze žebírek opečeme plátek šunky a zároveň v tvořítku vytřeném trochou tuku připravujeme sázená vejce.
- Nakonec žebírka přelijeme výpekem, ozdobíme opečenou šunkou, sázené vejce položíme navrch a ihned podáváme.