Polévka ze Středomoří

Ingredience


Brambory 3 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Červená řepa 1 ks
Česnek 5 stroužek
Chléb toastový 4 krajíc
Cibulka jarní 4 ks
Garnát obecný 4 ks
Kopr čerstvý 20 g
Losos - filety 300 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Petržel kořen 1 ks
Pražma 800 g
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu, tedy mrkev, petržel, červenou řepu, brambory včetně slupky a řapíkatý celer si omyjeme a pokrájíme na kousky. V kastrolu si rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm orestujeme. Stroužky česneku prolisujeme a jarní cibulku posekáme na kolečka. Obojí přidáme do pánve. Přelijeme rybím vývarem a počkáme, dokud směs nezačne vřít. Vaříme až do chvíle, kdy zelenina změkne.
  2. Z ryb odstraníme kůži a rozkrájíme je na menší kousky. Vložíme je do polévky. Povaříme. Rajčata pokrájíme na čtvrtiny a přidáme je také do polévky. Nakonec přidáme ještě předvařené garnáty, které stačí jenom prohřát.
  3. Kopr nasekáme nadrobno a polévku jím zasypeme. Osolíme a podáváme s chlebem.