Polévka ze Středomoří
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Červená řepa |
1 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Cibulka jarní |
4 ks |
Garnát obecný |
4 ks |
Kopr čerstvý |
20 g |
Losos - filety |
300 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Petržel kořen |
1 ks |
Pražma |
800 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zeleninu, tedy mrkev, petržel, červenou řepu, brambory včetně slupky a řapíkatý celer si omyjeme a pokrájíme na kousky. V kastrolu si rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm orestujeme. Stroužky česneku prolisujeme a jarní cibulku posekáme na kolečka. Obojí přidáme do pánve. Přelijeme rybím vývarem a počkáme, dokud směs nezačne vřít. Vaříme až do chvíle, kdy zelenina změkne.
- Z ryb odstraníme kůži a rozkrájíme je na menší kousky. Vložíme je do polévky. Povaříme. Rajčata pokrájíme na čtvrtiny a přidáme je také do polévky. Nakonec přidáme ještě předvařené garnáty, které stačí jenom prohřát.
- Kopr nasekáme nadrobno a polévku jím zasypeme. Osolíme a podáváme s chlebem.