Víno z čerstvých ostružin
Ingredience
Cukr krystal |
1.25 kg |
Ostružiny |
4 l |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zralé ostružiny přebereme, očistíme, nasypeme do 5l sklenice a rozmačkáme. Při pokojové teplotě necháme kvasit 4 dny. Poté prolisujeme a přecedíme.
- Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a po jeho rozpuštění smícháme s ostružinovou šťávou. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme kvasit na teplém místě. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Víno necháme ještě několik dnů ustát.
- Gumovou hadičkou jej stáčíme do demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Přelijeme do lahví, uzavřeme a odložíme na chladném místě.