Pomerančová kůra naložená v cukru
Ingredience
Cukr krystal |
500 g |
Pomerančová kůra |
500 g |
Voda pitná |
3 dl |
Cukr krystal |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Pomeranče důkladně omyjeme, vykrojíme dužinu a kůru pokrájíme na menší kousky. Vložíme do sklenice, zalijeme vodou a odložíme do druhého dne.
- Poté vodu slijeme a nahradíme ji čerstvou. Stejný postup opakujeme ještě 3x. Pátý den scedíme. Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, přidáme kůru a povaříme do zhoustnutí.
- Pomerančovou kůru ze sirupu vyjmeme, obalíme v jemném cukru, rozložíme na pracovní plochu a necháme zaschnout.