Sýrový dort s ředkvičkami

Ingredience


Máslo čerstvé 115 g
Mouka pšeničná hladká T 650 140 g
Paprika mletá sladká 7 g
Pepř černý mletý 1 g
Ředkvička 100 g
Smetana 16% (pochoutková) 50 ml
Sůl 5 g
Sýr Čedar 140 g
Chléb celozrnný žitný 120 g
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sýr Čedar 140 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 150 ml
Želatina 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, čedar, mletou papriku, sůl, pepř, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme delší tyčinky, plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky a upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme náplň.
  2. Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat, do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme žloutky, želatinu, promícháme a zahříváme, až náplň zhoustne, odstavíme. Nesmí projít varem.
  3. Stěny a dno obdélníkové formy obložíme tyčinkami, jestliže přesahují, ulomíme je. Vnitřek formy naplníme smetanovou hustou směsí, necháme částečně vychladnout, ale ne ztuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu, strouhaný sýr a chléb nakrájený na kostičky. Necháme vychladnout a ztuhnout.
  4. Vychladlý dort vyklopíme, úhledně nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky ředkviček.