Sýrový dort s ředkvičkami
Ingredience
Máslo čerstvé |
115 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g |
Paprika mletá sladká |
7 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Ředkvička |
100 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
140 g |
Chléb celozrnný žitný |
120 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sýr Čedar |
140 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
150 ml |
Želatina |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, čedar, mletou papriku, sůl, pepř, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme delší tyčinky, plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky a upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme náplň.
- Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat, do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme žloutky, želatinu, promícháme a zahříváme, až náplň zhoustne, odstavíme. Nesmí projít varem.
- Stěny a dno obdélníkové formy obložíme tyčinkami, jestliže přesahují, ulomíme je. Vnitřek formy naplníme smetanovou hustou směsí, necháme částečně vychladnout, ale ne ztuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu, strouhaný sýr a chléb nakrájený na kostičky. Necháme vychladnout a ztuhnout.
- Vychladlý dort vyklopíme, úhledně nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky ředkviček.