Zapékaná treska v majonézové krustě

Ingredience


Brambory 6 ks
Cibule 1 ks
Kmín celý 1 špetka
Majonéza 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábané brambory pokrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Poskládáme do zapékací misky. Navrch přidáme pokrájené kousky másla. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček s brambory vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
  2. Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a vhodíme ji na pánev, kde ji na oleji osmahneme. Osušíme rybí filety z tresky a rozkrájíme je na kousky, které vložíme do pekáčku na částečně zapečené brambory, které jsme vytáhli z trouby. Vložíme k nim osmahnutou cibulku a majonézu. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. 5 minut před koncem pečení povrch zasypeme strouhankou, která vytvoří křupavou kůrčičku.