Zapékaná treska v majonézové krustě
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Majonéza |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oškrábané brambory pokrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Poskládáme do zapékací misky. Navrch přidáme pokrájené kousky másla. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček s brambory vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
- Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a vhodíme ji na pánev, kde ji na oleji osmahneme. Osušíme rybí filety z tresky a rozkrájíme je na kousky, které vložíme do pekáčku na částečně zapečené brambory, které jsme vytáhli z trouby. Vložíme k nim osmahnutou cibulku a majonézu. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. 5 minut před koncem pečení povrch zasypeme strouhankou, která vytvoří křupavou kůrčičku.