Sýrové krokety z čedaru
Ingredience
Bešamel |
100 g |
Muškátový oříšek |
1 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
30 ml |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
4 g |
Sýr Čedar |
350 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Bešamel zahřejeme, zjemníme smetanou, přimícháme žloutek, stále zahříváme, až zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. 200 gramů čedaru nastrouháme a 150g nakrájíme na kostičky.
- Do mísy nasypeme strouhaný i krájený čedar, přidáme vychladlý bešamel, sůl, pepř, muškát, důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto. Necháme v lednici ztuhnout.
- Z těsta tvoříme krokety, které namáčíme v rozkvedlaném vejci, obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Podáváme jako teplou přílohu k masu.