Sýrové krokety z čedaru

Ingredience


Bešamel 100 g
Muškátový oříšek 1 g
Olej slunečnicový 60 g
Pepř černý mletý 2 g
Smetana 16% (pochoutková) 30 ml
Strouhanka 150 g
Sůl 4 g
Sýr Čedar 350 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bešamel zahřejeme, zjemníme smetanou, přimícháme žloutek, stále zahříváme, až zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. 200 gramů čedaru nastrouháme a 150g nakrájíme na kostičky.
  2. Do mísy nasypeme strouhaný i krájený čedar, přidáme vychladlý bešamel, sůl, pepř, muškát, důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto. Necháme v lednici ztuhnout.
  3. Z těsta tvoříme krokety, které namáčíme v rozkvedlaném vejci, obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Podáváme jako teplou přílohu k masu.