Krokety v sýrovém těstíčku
Ingredience
Krokety bramborové |
400 g |
Mléko polotučné |
180 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
10 ml |
Sůl |
3 g |
Sýr Čedar |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čedar nastrouháme najemno, nasypeme do mísy, přisypeme hladkou mouku, přilijeme mléko, přidáme vejce, sůl, zakápneme pivem a vymícháme těstíčko. Krokety namočíme v tomto těstíčku, v pánvi rozpálíme olej a krokety v oleji smažíme dozlatova.
- Krokety podáváme teplé jako přílohu k masu.