Jablková řýže se skořicí
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
60 g |
Jablka |
0.5 kg |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Rýže loupaná |
250 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
- Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
- Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.