Jablková řýže se skořicí

Jablková řýže se skořicí - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 60 g
Jablka 0.5 kg
Mléko polotučné 0.5 l
Rýže loupaná 250 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  2. Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
  3. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
  4. Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.