Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 1.5 kg
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 hrst
Pórek 2 ks
Rajčata sušená sterilovaná 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme.
  2. Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.
  3. Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno.
  4. V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.
  5. Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme.