Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
1.5 kg |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pórek |
2 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme.
- Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.
- Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.
- Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme.