Nákyp z lilků

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 8 stroužek
Cuketa 200 g
Lilek 1000 g
Olej olivový 30 ml
Paprika zelená 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1000 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu omyjeme. Lilky a cukety pokrájíme na plátky, rajčata na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory zbavíme slupek, a pokrájíme také na plátky. Papriky zbavíme jadřinců a pokrájíme na proužky.
  2. Rozpálíme 10ml oleje a osmahneme na něm dozlatova česnek, poté přidáme rajčata a papriky a necháme dusit 20 minut.
  3. Na dalších 10ml rozpáleného oleje osmažíme do zezlátnutí plátky brambor, poté necháme okapat na papírové utěrce. Takto připravené brambory naskládáme do zapékací mísy.
  4. Na zbytku oleje osmažíme lilky a cukety. Potom je naskládáme na vrstvu brambor do zapékací mísy. Nakonec vše přelijeme směsí rajčat a paprik, osolíme, opepříme a necháme zapéct při 180°C 20 minut.