Nákyp z lilků
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
8 stroužek |
Cuketa |
200 g |
Lilek |
1000 g |
Olej olivový |
30 ml |
Paprika zelená |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1000 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu omyjeme. Lilky a cukety pokrájíme na plátky, rajčata na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory zbavíme slupek, a pokrájíme také na plátky. Papriky zbavíme jadřinců a pokrájíme na proužky.
- Rozpálíme 10ml oleje a osmahneme na něm dozlatova česnek, poté přidáme rajčata a papriky a necháme dusit 20 minut.
- Na dalších 10ml rozpáleného oleje osmažíme do zezlátnutí plátky brambor, poté necháme okapat na papírové utěrce. Takto připravené brambory naskládáme do zapékací mísy.
- Na zbytku oleje osmažíme lilky a cukety. Potom je naskládáme na vrstvu brambor do zapékací mísy. Nakonec vše přelijeme směsí rajčat a paprik, osolíme, opepříme a necháme zapéct při 180°C 20 minut.