Lilky s fazolovou nádivkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
120 g |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Hrozinky |
40 g |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
70 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky podélně rozřízneme, vydlabeme dužinu. Omyjeme, osolíme a získanou dužinu pokrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na menší kusy. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno.
- Cibuli s česnekem necháme osmažit na polovině rozpáleného oleje dozlatova. Přidáme fazole a dužinu s lilků, osolíme a smažíme do změknutí. Poté přisypeme piniové oříšky, hrozinky, oregano a sýr. Krátce povaříme a ihned odstavíme z plotny.
- Získanou směsí naplníme vydlabané lilky. Ty naskládáme do zapékací mísy vymazané zbytkem oleje, osolíme, opepříme, přilijeme protlak, víno a přidáme rajčata. Přiklopené dusíme v troubě při teplotě 180°c cca 20 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200°C a necháme dopéct 10 minut.
- Lilky vyjmeme, omáčku rozmixujeme dohladka a ihned servírujeme.