Lilky s fazolovou nádivkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule červená 120 g
Fazole červené sterilované 200 g
Hrozinky 40 g
Lilek 2 ks
Olej olivový 70 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Oříšky piniové 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 30 ml
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky podélně rozřízneme, vydlabeme dužinu. Omyjeme, osolíme a získanou dužinu pokrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na menší kusy. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno.
  2. Cibuli s česnekem necháme osmažit na polovině rozpáleného oleje dozlatova. Přidáme fazole a dužinu s lilků, osolíme a smažíme do změknutí. Poté přisypeme piniové oříšky, hrozinky, oregano a sýr. Krátce povaříme a ihned odstavíme z plotny.
  3. Získanou směsí naplníme vydlabané lilky. Ty naskládáme do zapékací mísy vymazané zbytkem oleje, osolíme, opepříme, přilijeme protlak, víno a přidáme rajčata. Přiklopené dusíme v troubě při teplotě 180°c cca 20 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200°C a necháme dopéct 10 minut.
  4. Lilky vyjmeme, omáčku rozmixujeme dohladka a ihned servírujeme.