Houbové jednohubky s křepelčími vejci

Ingredience


Chléb toastový 5 plátek
Houby sušené 20 g
Kopr čerstvý 8 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce křepelčí 10 ks
Žampiony čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky chleba opečeme v rozpálené troubě, poté z nich kulatým vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Houby necháme 60 minut macerovat v horké vodě, vodu slijeme a houby rozmixujeme najemno. Přimícháme máslo, osolíme a opepříme. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme.
  2. Chlebová kolečka potřeme houbovým máslem, překryjeme plátkem žampionu a ozdobíme polovinou vařeného vejce, navrch přidáme snítku kopru.