Houbové jednohubky s křepelčími vejci
Ingredience
Chléb toastový |
5 plátek |
Houby sušené |
20 g |
Kopr čerstvý |
8 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce křepelčí |
10 ks |
Žampiony čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky chleba opečeme v rozpálené troubě, poté z nich kulatým vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Houby necháme 60 minut macerovat v horké vodě, vodu slijeme a houby rozmixujeme najemno. Přimícháme máslo, osolíme a opepříme. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme.
- Chlebová kolečka potřeme houbovým máslem, překryjeme plátkem žampionu a ozdobíme polovinou vařeného vejce, navrch přidáme snítku kopru.