Houbové carpaccio
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
15 ml |
Čočka klíčky |
80 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
30 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Olej z tykvových semen |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
8 g |
Salát Polníček |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polníček omyjeme a rozložíme na dezertní talířky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petržel omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Výhonky čočky omyjeme a necháme okapat. Olej z hroznových semen, ocet, med, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady.
- Olej rozpálíme na pánvi, přisypeme česnek a plátky hub, krátce osmažíme, poté posypeme nasekanou petrželí, osolíme a opepříme a odstavíme z plotny. Na rozložený polníček naservírujeme plátky osmažených hub, posypeme výhonky čočky a na závěr polijeme připravenou zálivkou z octa.