Houbové carpaccio

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 15 ml
Čočka klíčky 80 g
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 30 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Olej z tykvových semen 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 8 g
Salát Polníček 100 g
Sůl 2 špetka
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polníček omyjeme a rozložíme na dezertní talířky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petržel omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Výhonky čočky omyjeme a necháme okapat. Olej z hroznových semen, ocet, med, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady.
  2. Olej rozpálíme na pánvi, přisypeme česnek a plátky hub, krátce osmažíme, poté posypeme nasekanou petrželí, osolíme a opepříme a odstavíme z plotny. Na rozložený polníček naservírujeme plátky osmažených hub, posypeme výhonky čočky a na závěr polijeme připravenou zálivkou z octa.