Grilované hlívy ústřičné
Ingredience
Balsamico ocet |
30 ml |
Bazalka |
6 g |
Hlíva ústřičná |
500 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
8 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby a rajčata omyjeme a očistíme. Rajčata křížově nakrojíme na vrchní straně. Petržel a bazalku nasekáme na drobné kousky, smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Do vzniklé marinády naložíme na 30 minut houby, občas otočíme.
- Rajčata dáme nad rozpálený gril a grilujeme 5 minut. Marinované houby grilujeme 2 minuty z každé strany, poté ihned servírujeme s grilovanými rajčaty.