Zeleninová polévka s parmezánem

Ingredience


Brambory 100 g
Celer řapíkatý 60 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Cuketa 150 g
Fazole bílé 200 g
Hrášek 150 g
Kroupy ječné 130 g
Mrkev kořen 180 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 2000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nastrouháme.
  2. Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme brambory, celer a mrkev a krátce opečeme. Poté přilijeme vodu, přisypeme propláchnuté fazole a kroupy. Přiklopené vaříme na mírném plameni 120 minut. Poté vsypeme zbytek zeleniny a vaříme dalších 20 minut.
  3. Polévku osolíme a opepříme dle chuti, servírujeme posypanou sýrem.