Zeleninová polévka s parmezánem
Ingredience
Brambory |
100 g |
Celer řapíkatý |
60 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Cuketa |
150 g |
Fazole bílé |
200 g |
Hrášek |
150 g |
Kroupy ječné |
130 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Voda pitná |
2000 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nastrouháme.
- Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme brambory, celer a mrkev a krátce opečeme. Poté přilijeme vodu, přisypeme propláchnuté fazole a kroupy. Přiklopené vaříme na mírném plameni 120 minut. Poté vsypeme zbytek zeleniny a vaříme dalších 20 minut.
- Polévku osolíme a opepříme dle chuti, servírujeme posypanou sýrem.