Chlebová placka se šalvějí

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Droždí 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej olivový 125 ml
Šalvěj čerstvá 6 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí smícháme s teplou vodou a cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek - přibližně 15 minut.
  2. Kvásek nalijeme do důlku v prosáté mouce, přidáme 40 ml oleje, sůl a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut kynout. Mezitím omyjeme a nadrobno pokrájíme šalvěj, kterou zapracujeme do vykynutého těsta.
  3. Plech potřeme zbylým olejem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát o síle 2cm a přeneseme je na plech. Pečeme při 250°C 20 minut. Servírujeme pokrájené na čtverce.