Chlebová placka se šalvějí
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej olivový |
125 ml |
Šalvěj čerstvá |
6 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Droždí smícháme s teplou vodou a cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek - přibližně 15 minut.
- Kvásek nalijeme do důlku v prosáté mouce, přidáme 40 ml oleje, sůl a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut kynout. Mezitím omyjeme a nadrobno pokrájíme šalvěj, kterou zapracujeme do vykynutého těsta.
- Plech potřeme zbylým olejem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát o síle 2cm a přeneseme je na plech. Pečeme při 250°C 20 minut. Servírujeme pokrájené na čtverce.