Těstoviny se sýrovou omáčkou a chřestem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chřest zelený 400 g
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 200 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Šalotka 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Farfalle 350 g
Tymián čerstvý 10 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku, chřest a česnek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tymián a pažitku nasekáme. Rajčata opláchneme a pokrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce. 500ml vody uvedeme k varu, přidáme cukr, chřest a polovinu másla. Uvaříme do změknutí. Poté slijeme a dáme stranou. Zbytek másla rozpálíme, přidáme šalotku a česnek, pokrájený tymián a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a mléko a směs uvedeme k varu. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku hodně opepříme.
  3. Hotovou omáčku smícháme s těstovinami, chřestem, posypeme kostičkami rajčat, sekanou pažitkou a ihned servírujeme.