Těstoviny se sýrovou omáčkou a chřestem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chřest zelený |
400 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Farfalle |
350 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku, chřest a česnek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tymián a pažitku nasekáme. Rajčata opláchneme a pokrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme.
- Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce. 500ml vody uvedeme k varu, přidáme cukr, chřest a polovinu másla. Uvaříme do změknutí. Poté slijeme a dáme stranou. Zbytek másla rozpálíme, přidáme šalotku a česnek, pokrájený tymián a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a mléko a směs uvedeme k varu. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku hodně opepříme.
- Hotovou omáčku smícháme s těstovinami, chřestem, posypeme kostičkami rajčat, sekanou pažitkou a ihned servírujeme.