Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 50 ml
Džus pomerančový 150 ml
Kuřecí prsa 500 g
Máta 6 g
Mrkev kořen 120 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sherry brandy 150 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Olej rozpálíme, přidáme šalotku, mrkev a maso, smažíme po dobu šesti minut. Poté dáme stranou. Ke šťávě ze smažení přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, sherry a přisypeme pokrájenou mátu. Krátce povaříme, poté scedíme přes husté síto, vrátíme zpět maso a krátce podusíme.