Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
50 ml |
Džus pomerančový |
150 ml |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máta |
6 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sherry brandy |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Olej rozpálíme, přidáme šalotku, mrkev a maso, smažíme po dobu šesti minut. Poté dáme stranou. Ke šťávě ze smažení přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, sherry a přisypeme pokrájenou mátu. Krátce povaříme, poté scedíme přes husté síto, vrátíme zpět maso a krátce podusíme.