Platýzové závitky
Ingredience
Avokádo |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
70 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
600 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
30 g |
Zakysaná smetana |
30 ml |
Zelí čínské |
400 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z platýze omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Krevety omyjeme a necháme zprudka osmažit na lžíci rozpáleného oleje, poté dáme stranou. Avokádo oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, ty smícháme s krevetami i s jejich výpekem a hořčicí a směs rozmixujeme. Zahustíme strouhankou a strouhaným sýrem. Čínské zelí omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- Vzniklou krevetovou směsí potřeme plátky ryby a svineme do závitků. Ty obalíme v hladké mouce a krátce osmažíme na rozpáleném oleji. Rybí závitky naskládáme do zapékací nádoby, na zbytku oleje ze smažení osmahneme čínské zelí, cibuli a česnek. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. Poté směs naskládáme na závitky ryby, potřeme zakysanou smetanou a necháme zapéct při 180°C 25 minut. Podáváme teplé.