Platýzové závitky

Ingredience


Avokádo 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 70 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 600 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 30 g
Zakysaná smetana 30 ml
Zelí čínské 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z platýze omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Krevety omyjeme a necháme zprudka osmažit na lžíci rozpáleného oleje, poté dáme stranou. Avokádo oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, ty smícháme s krevetami i s jejich výpekem a hořčicí a směs rozmixujeme. Zahustíme strouhankou a strouhaným sýrem. Čínské zelí omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  2. Vzniklou krevetovou směsí potřeme plátky ryby a svineme do závitků. Ty obalíme v hladké mouce a krátce osmažíme na rozpáleném oleji. Rybí závitky naskládáme do zapékací nádoby, na zbytku oleje ze smažení osmahneme čínské zelí, cibuli a česnek. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. Poté směs naskládáme na závitky ryby, potřeme zakysanou smetanou a necháme zapéct při 180°C 25 minut. Podáváme teplé.