Rybí směs se zázvorem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 15 g
Citronová šťáva 40 ml
Cuketa 400 g
Filé z aljašské tresky 500 g
Kečup 10 ml
Mrkev kořen 300 g
Olej olivový 50 ml
Omáčka sójová 50 ml
Pasta Sambal Oelek 2 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu omyjeme, osušíme a pokrájíme na hrubší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno, stejně postupujeme se zázvorem. Citronovou šťávu smícháme se 40 ml oleje a vínem, přimícháme česnek a zázvor. Směs nalijeme k rybě a necháme 30 minut v chladu marinovat. Cuketu očistíme a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka, mrkev na hranolky.
  2. Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova kousky ryby, ty poté vyjmeme, do pánve dáme kousky zeleniny a zprudka opékáme 5 minut. Poté přidáme kousky ryby, marinádu a zvolna vaříme. Přilijeme směs sójové omáčky, kečupu a Solamylu a necháme zhoustnout. Porce ryby se zeleninou servírujeme okořeněné pastou Sambal Oelek.