Rybí směs se zázvorem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
15 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Cuketa |
400 g |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Kečup |
10 ml |
Mrkev kořen |
300 g |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka sójová |
50 ml |
Pasta Sambal Oelek |
2 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme, osušíme a pokrájíme na hrubší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno, stejně postupujeme se zázvorem. Citronovou šťávu smícháme se 40 ml oleje a vínem, přimícháme česnek a zázvor. Směs nalijeme k rybě a necháme 30 minut v chladu marinovat. Cuketu očistíme a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka, mrkev na hranolky.
- Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova kousky ryby, ty poté vyjmeme, do pánve dáme kousky zeleniny a zprudka opékáme 5 minut. Poté přidáme kousky ryby, marinádu a zvolna vaříme. Přilijeme směs sójové omáčky, kečupu a Solamylu a necháme zhoustnout. Porce ryby se zeleninou servírujeme okořeněné pastou Sambal Oelek.