Dušená mořská štika s rajčaty

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 1 stroužek
Cibule 80 g
Mořská štika - filety 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety mořské štiky omyjeme a naporcujeme na jednotlivé porce, ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli a česnek oloupeme na pokrájíme najemno. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme z nich slupky. Dužinu pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.
  2. Porce ryby osmažíme na rozpáleném oleji, poté dáme stranou a do pánve dáme cibuli, česnek, rajčata a brambory. Posypeme sekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Vše podusíme do změknutí, dle potřeby přilijeme trošku vody, poté servírujeme s rybou.