Dušená mořská štika s rajčaty
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
80 g |
Mořská štika - filety |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety mořské štiky omyjeme a naporcujeme na jednotlivé porce, ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli a česnek oloupeme na pokrájíme najemno. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme z nich slupky. Dužinu pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.
- Porce ryby osmažíme na rozpáleném oleji, poté dáme stranou a do pánve dáme cibuli, česnek, rajčata a brambory. Posypeme sekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Vše podusíme do změknutí, dle potřeby přilijeme trošku vody, poté servírujeme s rybou.