Rejnok s omáčkou z kapar

Ingredience


Kapary 40 g
Kmín římský 2 špetka
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Rejnok křídlo 1 kg
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 130 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rejnoka omyjeme a pokrájíme na jednotlivé porce. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno, smícháme s kmínem, solí, pepřem a 40 ml olivového oleje. Směs rozdrtíme na pastu, kterou potřeme kousky ryb. Necháme odležet 20 minut. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.
  2. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm kousky ryby, ty poté z pánve vyjmeme. Vypečenou šťávou a připečenou pastu seškrábeme vařečkou, zalijeme vínem a přidáme pokrájené, vychlazené máslo. Vmícháme kapary a sekanou petržel. Osolíme a opepříme a servírujeme s rybou.