Rejnok s omáčkou z kapar
Ingredience
Kapary |
40 g |
Kmín římský |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Rejnok křídlo |
1 kg |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
130 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rejnoka omyjeme a pokrájíme na jednotlivé porce. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno, smícháme s kmínem, solí, pepřem a 40 ml olivového oleje. Směs rozdrtíme na pastu, kterou potřeme kousky ryb. Necháme odležet 20 minut. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.
- Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm kousky ryby, ty poté z pánve vyjmeme. Vypečenou šťávou a připečenou pastu seškrábeme vařečkou, zalijeme vínem a přidáme pokrájené, vychlazené máslo. Vmícháme kapary a sekanou petržel. Osolíme a opepříme a servírujeme s rybou.