Tagliatelle s pancettou a dýní

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 1 kg
Olej olivový 20 ml
Oříšky piniové 30 g
Provensálské koření 1 špetka
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Tagliatelle 350 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vymažeme olejem, přidáme na kostky nakrájenou dýni, na plátky pokrájenou cibuli a slaninu. Lehce ochutíme provensálským kořením a dáme do trouby a pečeme na 230°C 15 minut.
  2. Mezitím si v horké osolené vodě uvaříme dle návodu tagliatelle. Do zapékací mísy přidáme piniové oříšky, prolisovaný česnek a pečeme další tři minuty. Zapečenou směs smícháme s těstovinami, pořádně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.