Tagliatelle s pancettou a dýní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
1 kg |
Olej olivový |
20 ml |
Oříšky piniové |
30 g |
Provensálské koření |
1 špetka |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tagliatelle |
350 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu vymažeme olejem, přidáme na kostky nakrájenou dýni, na plátky pokrájenou cibuli a slaninu. Lehce ochutíme provensálským kořením a dáme do trouby a pečeme na 230°C 15 minut.
- Mezitím si v horké osolené vodě uvaříme dle návodu tagliatelle. Do zapékací mísy přidáme piniové oříšky, prolisovaný česnek a pečeme další tři minuty. Zapečenou směs smícháme s těstovinami, pořádně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.