Lívance s kaviárem
Ingredience
Droždí |
20 g |
Kaviár |
50 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pohanková |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
130 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Droždí rozdrobíme do vlažné vody. V míse si smícháme oba druhy mouky, sůl, mléko, smetanu ke šlehání a rozpuštěné droždí, vmícháme žloutky. Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta.
- Máslo rozpálíme a osmažíme na něm menší lívance. Ty potřeme zakysanou smetanou a ozdobíme kaviárem.