Lívance s kaviárem

Ingredience


Droždí 20 g
Kaviár 50 g
Máslo čerstvé 10 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pohanková 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
Zakysaná smetana 130 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí rozdrobíme do vlažné vody. V míse si smícháme oba druhy mouky, sůl, mléko, smetanu ke šlehání a rozpuštěné droždí, vmícháme žloutky. Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta.
  2. Máslo rozpálíme a osmažíme na něm menší lívance. Ty potřeme zakysanou smetanou a ozdobíme kaviárem.