Dušené kuře na červeném víně

Ingredience


Cibule 200 g
Kuře 1500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 700 ml
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky.
  2. Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut.