Dušené kuře na červeném víně
Ingredience
Cibule |
200 g |
Kuře |
1500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
700 ml |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky.
- Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut.