Kachní prsa s ovocným ragú
Ingredience
Ananas |
300 g |
Banány |
300 g |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Kachní prsa |
600 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Likér banánový |
30 ml |
Pasta Sambal Oelek |
6 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
20 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, na povrchu ozdobně nakrojíme do mřížky, osolíme a opepříme. Ananas a banány oloupeme a dužiny pokrájíme na menší kousky.
- Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme ze všech stran. Potom prsa přendáme do zapékací nádoby a necháme péct při 170°C 15 minut.
- Do šťávy ze smažení masa přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, poté vmícháme ovoce, likér, karí a pastu sambal oelek. Dobře promícháme a přilijeme smetanu.
- Pečená prsa nakrájíme na plátky a servírujeme s ovocným ragú.