Kachní prsa s ovocným ragú

Ingredience


Ananas 300 g
Banány 300 g
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Kachní prsa 600 g
Kari koření 1 kávová lžička
Likér banánový 30 ml
Pasta Sambal Oelek 6 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 20 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, na povrchu ozdobně nakrojíme do mřížky, osolíme a opepříme. Ananas a banány oloupeme a dužiny pokrájíme na menší kousky.
  2. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme ze všech stran. Potom prsa přendáme do zapékací nádoby a necháme péct při 170°C 15 minut.
  3. Do šťávy ze smažení masa přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, poté vmícháme ovoce, likér, karí a pastu sambal oelek. Dobře promícháme a přilijeme smetanu.
  4. Pečená prsa nakrájíme na plátky a servírujeme s ovocným ragú.