Divoká kachna po rýnsku
Ingredience
Houby čerstvé |
400 g |
Kachna divoká |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Slanina vepřová |
300 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku. Poté osolíme, opepříme a potřeme drceným jalovcem. Kachny obalíme plátky slaniny, ovážeme nití a dáme péct na 50 minut při 180°C.
- Petržel a houby omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- Vývar smícháme s vínem a zakysanou smetanou, uvedeme k varu, zahustíme škrobovou moučkou, dochutíme solí a pepřem.
- Houby dáme do omáčky a necháme povařit do změknutí, poté servírujeme s porcemi kachny, posypané čerstvou petrželí.