Divoká kachna po rýnsku

Ingredience


Houby čerstvé 400 g
Kachna divoká 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Slanina vepřová 300 g
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno bílé 250 ml
Vývar drůbeží 200 ml
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku. Poté osolíme, opepříme a potřeme drceným jalovcem. Kachny obalíme plátky slaniny, ovážeme nití a dáme péct na 50 minut při 180°C.
  2. Petržel a houby omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  3. Vývar smícháme s vínem a zakysanou smetanou, uvedeme k varu, zahustíme škrobovou moučkou, dochutíme solí a pepřem.
  4. Houby dáme do omáčky a necháme povařit do změknutí, poté servírujeme s porcemi kachny, posypané čerstvou petrželí.