Koroptve pečené na pikantní čočce
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Celer bulvový |
30 g |
Čočka červená |
150 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Koroptev |
4 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
30 g |
Ocet Sherry |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
30 g |
Slanina vepřová |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
130 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.
- Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.