Koroptve pečené na pikantní čočce

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Celer bulvový 30 g
Čočka červená 150 g
Hořčice 1 kávová lžička
Koroptev 4 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 30 g
Ocet Sherry 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Šalotka 30 g
Slanina vepřová 30 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 130 ml
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.
  2. Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.