Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži
Ingredience
Hovězí svíčková |
720 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Játra husí |
120 g |
Lanýž |
10 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Masox |
1 ks |
Pažitka |
4 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno madeira |
40 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na 8 medailonků, osolíme a opepříme. Játra nakrájíme na 8 plátků. Lanýže nastrouháme na tenké plátky.
- Olej rozpálíme, maso na něm krátce z obou stran osmažíme. Poté je přendáme na papírem vyložený plech. Játra dáme do pánve po masu, opět krátce osmažíme a poté jednotlivé plátky rozložíme na medailonky svíčkové. Dáme péct na 10 minut při 170°C.
- Do pánve po smažení masa přilijeme vývar a rozdrobíme masox. Necháme rozpustit, přilijeme víno. Krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Do horké omáčky vmícháme máslo.
- Upečené medailonky servírujeme přelité omáčkou, navrch ozdobíme plátky lanýžů a sekanou pažitku.