Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži

Ingredience


Hovězí svíčková 720 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Játra husí 120 g
Lanýž 10 g
Máslo čerstvé 70 g
Masox 1 ks
Pažitka 4 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno madeira 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na 8 medailonků, osolíme a opepříme. Játra nakrájíme na 8 plátků. Lanýže nastrouháme na tenké plátky.
  2. Olej rozpálíme, maso na něm krátce z obou stran osmažíme. Poté je přendáme na papírem vyložený plech. Játra dáme do pánve po masu, opět krátce osmažíme a poté jednotlivé plátky rozložíme na medailonky svíčkové. Dáme péct na 10 minut při 170°C.
  3. Do pánve po smažení masa přilijeme vývar a rozdrobíme masox. Necháme rozpustit, přilijeme víno. Krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Do horké omáčky vmícháme máslo.
  4. Upečené medailonky servírujeme přelité omáčkou, navrch ozdobíme plátky lanýžů a sekanou pažitku.