Maso z býka na víně a česneku

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Celer bulvový 100 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 180 g
Hovězí maso přední 1000 g
Hovězí vývar základní 750 ml
Hřebíček 3 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 180 g
Olej olivový 50 ml
Paprika červená 80 g
Pažitka 6 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno červené 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na hrubší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zeleninu očistíme, mrkve pokrájíme na plátky, rajčata oloupeme a rozčtvrtíme, celer pokrájíme na kostičky, stejně jako papriku. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
  2. Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a necháme zesklovatět, poté přidáme maso a opékáme do zezlátnutí. Přidáme zeleninu a koření. Osolíme, opepříme, krátce osmahneme a poprášíme moukou. Poté přilijeme víno a vývar a necháme zvolna vařit 120 minut.
  3. Hotový pokrm ochutíme skořicí a posypeme sekanou pažitkou.