Maso z býka na víně a česneku
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
180 g |
Hovězí maso přední |
1000 g |
Hovězí vývar základní |
750 ml |
Hřebíček |
3 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Olej olivový |
50 ml |
Paprika červená |
80 g |
Pažitka |
6 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na hrubší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zeleninu očistíme, mrkve pokrájíme na plátky, rajčata oloupeme a rozčtvrtíme, celer pokrájíme na kostičky, stejně jako papriku. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
- Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a necháme zesklovatět, poté přidáme maso a opékáme do zezlátnutí. Přidáme zeleninu a koření. Osolíme, opepříme, krátce osmahneme a poprášíme moukou. Poté přilijeme víno a vývar a necháme zvolna vařit 120 minut.
- Hotový pokrm ochutíme skořicí a posypeme sekanou pažitkou.