Kořeněné jehněčí maso s olivami

Ingredience


Brambory 100 g
Česnek 3 stroužek
Citron 1 ks
Cizrna 100 g
Hořčice 1 kávová lžička
Jehněčí maso 800 g
Koriandr čerstvý 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 90 ml
Olivy černé 200 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Pórek 200 g
Protlak rajčatový 30 ml
Rajčata 100 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Šalvěj čerstvá 5 g
Sůl 2 špetka
Vývar zeleninový 200 ml
Zakysaná smetana 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. Rozmarýn, šalvěj a česnek očistíme a nahrubo nasekáme, smícháme s polovinou oleje a hořčicí. Ve vzniklé marinádě necháme odležet maso do druhého dne. Uchováme v chladu. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Olivy a citron pokrájíme na plátky. Koriandr nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Rajčata pokrájíme na kostičky.
  2. Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme, poprášíme moukou a osmahneme ve zbytku rozpáleného oleje. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, cizrnu a pórek. Přimícháme strouhané brambory, vývar, polovinu citrónů a oliv, koriandr. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 45 minut. Poté vmícháme smetanu, ozdobíme zbytkem oliv a citrónů.