Kořeněné jehněčí maso s olivami
Ingredience
Brambory |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Citron |
1 ks |
Cizrna |
100 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jehněčí maso |
800 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej olivový |
90 ml |
Olivy černé |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pórek |
200 g |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Rajčata |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Šalvěj čerstvá |
5 g |
Sůl |
2 špetka |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Zakysaná smetana |
30 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. Rozmarýn, šalvěj a česnek očistíme a nahrubo nasekáme, smícháme s polovinou oleje a hořčicí. Ve vzniklé marinádě necháme odležet maso do druhého dne. Uchováme v chladu. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Olivy a citron pokrájíme na plátky. Koriandr nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Rajčata pokrájíme na kostičky.
- Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme, poprášíme moukou a osmahneme ve zbytku rozpáleného oleje. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, cizrnu a pórek. Přimícháme strouhané brambory, vývar, polovinu citrónů a oliv, koriandr. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 45 minut. Poté vmícháme smetanu, ozdobíme zbytkem oliv a citrónů.