Ragú z masa divokého prasete

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 120 g
Džus pomerančový 30 ml
Fíky sušené 150 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Hřebíček 1 g
Kančí pečeně 800 g
Mrkev kořen 160 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý celý 2 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Víno červené 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky.
  2. Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve.
  3. Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut.
  4. 10 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel.