Ragú z masa divokého prasete
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
120 g |
Džus pomerančový |
30 ml |
Fíky sušené |
150 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Hřebíček |
1 g |
Kančí pečeně |
800 g |
Mrkev kořen |
160 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý celý |
2 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Víno červené |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky.
- Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve.
- Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut.
- 10 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel.