Carpaccio z jeleního masa
Ingredience
Balsamico ocet |
30 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Dýňová semínka |
2 polévková lžíce |
Jelení hřbet |
500 g |
Olej olivový |
40 ml |
Olej z tykvových semen |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na tenké plátky, ty lehce rozklepeme přes mikrotenový sáček. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Listy řeřichy omyjeme. Ocet smícháme s cukrem a olejem z dýňových semen, lehce přisolíme. Dýňová semena nasucho opražíme.
- Plátky masa lehce opečeme na rozpáleném oleji, ale pouze z jedné strany. Poté z pánve vyjmeme, poklademe listy řeřichy namočenými v zálivce a pevně zavineme. Servírujeme přelité zbylou zálivkou a posypeme dýňovými semeny.