Carpaccio z jeleního masa

Ingredience


Balsamico ocet 30 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Dýňová semínka 2 polévková lžíce
Jelení hřbet 500 g
Olej olivový 40 ml
Olej z tykvových semen 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 50 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, ty lehce rozklepeme přes mikrotenový sáček. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Listy řeřichy omyjeme. Ocet smícháme s cukrem a olejem z dýňových semen, lehce přisolíme. Dýňová semena nasucho opražíme.
  2. Plátky masa lehce opečeme na rozpáleném oleji, ale pouze z jedné strany. Poté z pánve vyjmeme, poklademe listy řeřichy namočenými v zálivce a pevně zavineme. Servírujeme přelité zbylou zálivkou a posypeme dýňovými semeny.