Plněné mangoldové listy s krůtím masem

Ingredience


Cibulka jarní 60 g
Dýňová semínka 40 g
Krůtí prsa 500 g
Mangold 1 ks
Máslo čerstvé 90 g
Pažitka 4 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 15 ml
Rajčata 200 g
Šalotka 2 ks
Sůl 2 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar drůbeží 250 ml
Zelí kysané 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mangoldové listy spaříme, omyjeme a necháme vystydnout. Maso rozřízneme na 4 řízky, naklepeme na velikost listů mangoldu, osolíme a opepříme. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka, smícháme se zelím, přimícháme opražená dýňová semena, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.
  2. Třetinu másla rozpálíme, přidáme zelnou směs, přilijeme víno a podusíme 10 minut. Listy mangoldu osolíme a opepříme, navrch dáme plátek masa a doprostřed kopeček zelné směsi, poté pevně zavineme do závitku, který převážeme nití.
  3. Závitky 3 minuty opékáme na další třetině rozpáleného másla, poté je přendáme do zapékací nádoby. Závitky pečeme při 150°C 15 minut.
  4. Zbytek másla rozehřejeme, přidáme pokrájené šalotky, protlak a vývar. Necháme odpařit na polovinu, poté přisypeme rajčata, osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu.
  5. Omáčku nalijeme na talíře, navrch upravíme závitky a posypeme sekanou pažitkou.