Plněné mangoldové listy s krůtím masem
Ingredience
Cibulka jarní |
60 g |
Dýňová semínka |
40 g |
Krůtí prsa |
500 g |
Mangold |
1 ks |
Máslo čerstvé |
90 g |
Pažitka |
4 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
15 ml |
Rajčata |
200 g |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Zelí kysané |
200 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mangoldové listy spaříme, omyjeme a necháme vystydnout. Maso rozřízneme na 4 řízky, naklepeme na velikost listů mangoldu, osolíme a opepříme. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka, smícháme se zelím, přimícháme opražená dýňová semena, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.
- Třetinu másla rozpálíme, přidáme zelnou směs, přilijeme víno a podusíme 10 minut. Listy mangoldu osolíme a opepříme, navrch dáme plátek masa a doprostřed kopeček zelné směsi, poté pevně zavineme do závitku, který převážeme nití.
- Závitky 3 minuty opékáme na další třetině rozpáleného másla, poté je přendáme do zapékací nádoby. Závitky pečeme při 150°C 15 minut.
- Zbytek másla rozehřejeme, přidáme pokrájené šalotky, protlak a vývar. Necháme odpařit na polovinu, poté přisypeme rajčata, osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu.
- Omáčku nalijeme na talíře, navrch upravíme závitky a posypeme sekanou pažitkou.