Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Jalovec |
1 g |
Jelení kýta |
250 g |
Kmín celý |
2 špetka |
Krupice pšeničná |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj sušená |
50 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
40 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
3 špetka |
Vejce slepičí |
7 ks |
Víno červené |
130 ml |
Voda pitná |
2 l |
Vodka |
20 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.
- Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.
- Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
- Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.
- Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.
- Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.