Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou

Ingredience


Cibule 60 g
Jalovec 1 g
Jelení kýta 250 g
Kmín celý 2 špetka
Krupice pšeničná 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 200 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj sušená 50 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 40 ml
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 3 špetka
Vejce slepičí 7 ks
Víno červené 130 ml
Voda pitná 2 l
Vodka 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.
  2. Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.
  3. Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
  4. Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.
  5. Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.
  6. Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.