Králík v čokoládové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Česnek |
2 stroužek |
Čokoláda hořká |
40 g |
Divoký králík |
1500 g |
Hřebíček |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Skořice mletá |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
500 ml |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší nudličky, šalotku a česnek nakrájíme najemno. Čokoládu nastrouháme.
- Olej rozpálíme, maso na něm opečeme ze všech stran, poté přisypeme zeleninu a vše poprášíme moukou a podlijeme vínem. Přisypeme veškeré koření a zvolna vaříme 45 minut. Dle potřeby přiléváme vodu.
- Měkké maso vyjmeme z omáčky, vsypeme strouhanou čokoládu a necháme rozpustit. Poté ihned vrátíme do omáčky maso a servírujeme.