Králík v čokoládové omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 g
Česnek 2 stroužek
Čokoláda hořká 40 g
Divoký králík 1500 g
Hřebíček 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 120 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Skořice mletá 2 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 500 ml
Voda pitná 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší nudličky, šalotku a česnek nakrájíme najemno. Čokoládu nastrouháme.
  2. Olej rozpálíme, maso na něm opečeme ze všech stran, poté přisypeme zeleninu a vše poprášíme moukou a podlijeme vínem. Přisypeme veškeré koření a zvolna vaříme 45 minut. Dle potřeby přiléváme vodu.
  3. Měkké maso vyjmeme z omáčky, vsypeme strouhanou čokoládu a necháme rozpustit. Poté ihned vrátíme do omáčky maso a servírujeme.