Mušle s kokosovým mlékem

Ingredience


Chilli paprička 1 g
Kokosové mléko 200 ml
Mušle srdcovky 20 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 g
Šafrán 1 špetka
Solamyl - bramborový škrob 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pažitku a petržel nasekáme. Mušle necháme rozmrazit.
  2. Vývar uvedeme k varu, přidáme šafrán, víno, sekanou petržel a chilli. Osolíme a opepříme. Směs necháme varem zredukovat na polovinu. Pak vlijeme kokosové mléko a zahustíme škrobem.
  3. Nakonec do omáčky vhodíme omyté mušle a necháme jen prohřát. Servírujeme posypané pažitkou.