Mušle s kokosovým mlékem
Ingredience
Chilli paprička |
1 g |
Kokosové mléko |
200 ml |
Mušle srdcovky |
20 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 g |
Šafrán |
1 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pažitku a petržel nasekáme. Mušle necháme rozmrazit.
- Vývar uvedeme k varu, přidáme šafrán, víno, sekanou petržel a chilli. Osolíme a opepříme. Směs necháme varem zredukovat na polovinu. Pak vlijeme kokosové mléko a zahustíme škrobem.
- Nakonec do omáčky vhodíme omyté mušle a necháme jen prohřát. Servírujeme posypané pažitkou.