Koláč z mandlí a skořice
Ingredience
Cukr moučkový |
280 g |
Mandle mleté |
250 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žloutky smícháme se skořicí, 250g moučkového cukru a vanilkovou dření z lusku. Vmícháme mleté mandle, citronovou kůru a dobře promícháme. Zapékací formu vymažeme máslem.
- Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ten zapracujeme do těsta. Těsto nalijeme do formy a pečeme 50 minut při 180°C.
- Koláč podáváme posypaný moučkovým cukrem.