Krupicové noky s višněmi

Ingredience


Citronová šťáva 10 ml
Cukr krupice 80 g
Cukr moučkový 100 g
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 12 g
Krupice pšeničná 40 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Sherry brandy 40 ml
Sirup Monin - grenadina 30 ml
Solamyl - bramborový škrob 10 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 7 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Višně 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko svaříme s třtinovým cukrem, přisypeme krupici a citronovou šťávu. Těsto za stálého míchání vaříme, dokud se nezačne odlepovat ode dna. Poté přendáme do mísy a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 80 g cukru do tuhého sněhu.
  2. Do vychladlého krupicového těsta vmícháme žloutky, mouku, pšeničný škrob a vanilkový cukr. Višně povaříme s moučkovým cukrem a sirupem, vmícháme škrob a třešňovici. Krátce povaříme do zhoustnutí. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky, které opékáme na rozehřátém másle. Noky servírujeme přelité višněmi s omáčkou.