Krupicové noky s višněmi
Ingredience
Citronová šťáva |
10 ml |
Cukr krupice |
80 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
12 g |
Krupice pšeničná |
40 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Sherry brandy |
40 ml |
Sirup Monin - grenadina |
30 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
7 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Višně |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko svaříme s třtinovým cukrem, přisypeme krupici a citronovou šťávu. Těsto za stálého míchání vaříme, dokud se nezačne odlepovat ode dna. Poté přendáme do mísy a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 80 g cukru do tuhého sněhu.
- Do vychladlého krupicového těsta vmícháme žloutky, mouku, pšeničný škrob a vanilkový cukr. Višně povaříme s moučkovým cukrem a sirupem, vmícháme škrob a třešňovici. Krátce povaříme do zhoustnutí. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky, které opékáme na rozehřátém másle. Noky servírujeme přelité višněmi s omáčkou.