Telecí jazyk s ořechovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
180 g |
Olej olivový |
40 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pepř černý celý |
1 g |
Rajčata |
120 g |
Telecí jazyk |
2 ks |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jazyky nakrájíme na plátky a přendáme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, jednu cibuli a tymián, zalijeme teplou vodou a dáme vařit na 45 minut. Uvařené jazyky opláchneme studenou vodou a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Rajčata nakrájíme na kostičky.
- Olej rozpálíme přidáme zbytek česneku a cibule, nakrájená rajčata, ořechy a chilli. Zalijeme vínem, osolíme a necháme 15 minut vařit. Do hotové omáčky vrátíme jazyky a povaříme ještě 15 minut.