Telecí jazyk s ořechovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 180 g
Olej olivový 40 ml
Ořechy vlašské 100 g
Pepř černý celý 1 g
Rajčata 120 g
Telecí jazyk 2 ks
Tymián čerstvý 2 špetka
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jazyky nakrájíme na plátky a přendáme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, jednu cibuli a tymián, zalijeme teplou vodou a dáme vařit na 45 minut. Uvařené jazyky opláchneme studenou vodou a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Rajčata nakrájíme na kostičky.
  2. Olej rozpálíme přidáme zbytek česneku a cibule, nakrájená rajčata, ořechy a chilli. Zalijeme vínem, osolíme a necháme 15 minut vařit. Do hotové omáčky vrátíme jazyky a povaříme ještě 15 minut.