Mleté srnčí maso s nudlemi

Ingredience


Celer řapíkatý 70 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Máslo čerstvé 40 g
Nektarinka 2 ks
Nudle široké 250 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Rajčata 180 g
Rozmarýn čerstvý 4 g
Šafrán 1 špetka
Šalvěj čerstvá 4 g
Srnčí mleté maso 400 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Víno červené 250 ml
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Celer omyjeme a pokrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Nektarinky nakrájíme na nudličky. Šalvěj, tymián, rozmarýn a petržel omyjeme a nasekáme najemno. Nudle uvaříme ve vodě dle návodu, scedíme a necháme okapat.
  2. Olej necháme rozpálit, přidáme česnek a cibuli a mleté maso. Opékáme do ztmavnutí, poté přidáme celer, rajčata, šalvěj, tymián, rozmarýn, petržel a víno. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme zvolna 30 minut. Máslo rozehřejeme, přidáme šafrán a ohřejeme, až máslo zežloutne, poté vsypeme nektarinky a necháme prohřát. Přimícháme vařené nudle a ohřejeme. Vařené nudle s nektarinkami přendáme na talíře, doprostřed navrch dáme masovou směs a podáváme.