Mleté srnčí maso s nudlemi
Ingredience
Celer řapíkatý |
70 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Nektarinka |
2 ks |
Nudle široké |
250 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Rajčata |
180 g |
Rozmarýn čerstvý |
4 g |
Šafrán |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
4 g |
Srnčí mleté maso |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Víno červené |
250 ml |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Celer omyjeme a pokrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Nektarinky nakrájíme na nudličky. Šalvěj, tymián, rozmarýn a petržel omyjeme a nasekáme najemno. Nudle uvaříme ve vodě dle návodu, scedíme a necháme okapat.
- Olej necháme rozpálit, přidáme česnek a cibuli a mleté maso. Opékáme do ztmavnutí, poté přidáme celer, rajčata, šalvěj, tymián, rozmarýn, petržel a víno. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme zvolna 30 minut. Máslo rozehřejeme, přidáme šafrán a ohřejeme, až máslo zežloutne, poté vsypeme nektarinky a necháme prohřát. Přimícháme vařené nudle a ohřejeme. Vařené nudle s nektarinkami přendáme na talíře, doprostřed navrch dáme masovou směs a podáváme.