Srnčí ořech s jablkovými chipsy

Ingredience


Brusinky 50 g
Česnek 1 stroužek
Chléb celozrnný pšeničný 4 plátek
Cibule 60 g
Cukr krupice 50 g
Hořčice Dijonská 20 g
Jablka 60 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Srnčí kýta 400 g
Sůl 1 špetka
Víno červené 200 ml
Voda pitná 50 ml
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mrkev nakrájíme na hrubší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme zeleninu, česnek a pečeme při 180°C 25 minut. Upečené maso se zeleninou zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
  3. Do šťávy z pečení vmícháme víno, horčici a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Potom přecedíme a přidáme brusinky. Maso nakrájíme na tenké plátky.
  4. Jablka nakrájíme na plátky, krátce povaříme v oslazené vodě a poté necháme péct do křupava na plechu v troubě.
  5. Toustový chléb vykrojíme kulatým vykrajovátkem do koleček, dáme doprostřed talířů, navrch dáme pokrájené maso, přelijeme omáčkou a ozdobíme jablečnými chipsy.