Srnčí ořech s jablkovými chipsy
Ingredience
Brusinky |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb celozrnný pšeničný |
4 plátek |
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
50 g |
Hořčice Dijonská |
20 g |
Jablka |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Srnčí kýta |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
50 ml |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mrkev nakrájíme na hrubší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme zeleninu, česnek a pečeme při 180°C 25 minut. Upečené maso se zeleninou zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
- Do šťávy z pečení vmícháme víno, horčici a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Potom přecedíme a přidáme brusinky. Maso nakrájíme na tenké plátky.
- Jablka nakrájíme na plátky, krátce povaříme v oslazené vodě a poté necháme péct do křupava na plechu v troubě.
- Toustový chléb vykrojíme kulatým vykrajovátkem do koleček, dáme doprostřed talířů, navrch dáme pokrájené maso, přelijeme omáčkou a ozdobíme jablečnými chipsy.