Sépie s nádivkou
Ingredience
Brambory |
180 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
4 plátek |
Cibulka jarní |
50 g |
Fíky sušené |
6 ks |
Mrkev kořen |
180 g |
Mušle slávky |
100 g |
Olej olivový |
30 ml |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
6 g |
Sépie |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
6 g |
Víno červené |
500 ml |
Voda pitná |
2 l |
Vývar rybí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme.
- Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C.