Sépie s nádivkou

Ingredience


Brambory 180 g
Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 4 plátek
Cibulka jarní 50 g
Fíky sušené 6 ks
Mrkev kořen 180 g
Mušle slávky 100 g
Olej olivový 30 ml
Olivy černé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 6 g
Sépie 300 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 6 g
Víno červené 500 ml
Voda pitná 2 l
Vývar rybí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme.
  2. Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C.