Candát s kari omáčkou

Ingredience


Candát obecný 400 g
Kari koření 1 kávová lžička
Losos - filety 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 60 g
Olej olivový 60 ml
Paprika mletá sladká 2 špetka
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Pórek 100 g
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Šalotka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 2 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 50 ml
Vývar rybí 100 ml
Zakysaná smetana 10 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř.
  2. Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme.
  3. Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou.