Candát s kari omáčkou
Ingredience
Candát obecný |
400 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Losos - filety |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pórek |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
2 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
50 ml |
Vývar rybí |
100 ml |
Zakysaná smetana |
10 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř.
- Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme.
- Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou.