Kuře s kukuřičnými klásky
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Kukuřice |
250 g |
Kuřecí prsa |
350 g |
Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nudle čínské vaječné |
200 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Olej sezamový |
40 ml |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle dáme vařit dle návodu na obalu. Mezitím stranou smícháme sezamový olej, mouku, bílek a na kousky nakrájené maso necháme ve směsi marinovat.
- Ve wok pánvi rozpálíme rostlinný olej a kuře na oleji osmahneme do zlatova. Poté přidáme zeleninu a smažíme, dokud nám nezačne měknout. V ten moment zalijeme vše sójovou omáčkou s vývarem, zamícháme a necháme tři minuty vařit. Teď by měla být zelenina i kuře měkké, pokud ne, vaříme ještě chvíli.
- Směs z pánve smícháme s těstovinami, pořádně vše promícháme a ihned podáváme.