Filé z tresky na pomerančích

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Chilli omáčka 10 ml
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Filé z aljašské tresky 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 4 g
Pomeranče 2 ks
Rukola 200 g
Sůl 9 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu vložíme porce tresky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou cibuli, bobkový list, sůl a zalijeme vroucí vodou asi dva prsty nad rybu. Vaříme na velmi mírném ohni 15 minut.
  2. Zatím nastrouháme kůru z pomeranče, pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky nakrájíme na silnější plátky. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pepř a kůru a prohřejeme, omáčka se nesmí vařit. Tresku vyjmeme z kastrolu, necháme okapat a osušíme. Podáváme porci tresky přelitou pomerančovou omáčkou a ozdobenou listy rukoly.