Filé z tresky na pomerančích
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Chilli omáčka |
10 ml |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Pomeranče |
2 ks |
Rukola |
200 g |
Sůl |
9 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrolu vložíme porce tresky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou cibuli, bobkový list, sůl a zalijeme vroucí vodou asi dva prsty nad rybu. Vaříme na velmi mírném ohni 15 minut.
- Zatím nastrouháme kůru z pomeranče, pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky nakrájíme na silnější plátky. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pepř a kůru a prohřejeme, omáčka se nesmí vařit. Tresku vyjmeme z kastrolu, necháme okapat a osušíme. Podáváme porci tresky přelitou pomerančovou omáčkou a ozdobenou listy rukoly.