Treska na česneku a slanině
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Kmín drcený |
5 g |
Olej olivový |
1 dl |
Petržel - nať |
40 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
7 g |
Treska aljašská |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z tresky potřeme polovinou prolisovaného česneku, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a pokryjeme plátky slaniny tak, aby se trochu překrývaly. V misce smícháme zbytek prolisovaného česneku s olejem a pokapeme plátky slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut, upečené posypeme nasekanou petrželkou a obložíme plátky citronu.