Borůvková polévka s ořechy

Ingredience


Borůvky 1 kg
Cukr vanilka 20 g
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Vlašské ořechy nakrájíme najemno.
  2. Čtvrtinu borůvek dáme stranou a zbylé vaříme v horké vodě asi 20 minut. Uvařené propasírujeme přes jemný cedník, přidáme k nim vanilkový cukr a solamyl a důkladně promícháme. Propasírované ochucené borůvky necháme vychladnout a pak k nim přisypeme zbylé plody.
  3. Polévku na talířích posypeme nasekanými ořechy, přidáme kopeček vyšlehané šlehačky a studenou podáváme.