Ovocná polévka

Ingredience


Borůvky 150 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Hrušky 100 g
Jablka 100 g
Maliny 150 g
Mouka polohrubá 20 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky a maliny pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
  2. Smetanu v misce rozšleháme s moukou.
  3. V hrnci přivedeme k varu vodu a ovoce v ní rozvaříme. Pak přimícháme smetanu s moukou, přisladíme a necháme ještě krátce vařit.
  4. V létě polévku podáváme studenou, v zimě horkou.